Unngå mobilsmellen på ferie

Mobilprisene i utlandet svinger minst like mye som en bobsleigh-bane. Vi forsøker å gi deg oversikten!

Det er ikke bare parasollene som kan kaste skygge over ferieoppholdet. Mobilbruk fra utlandet kan koste deg dyrt. Foto: Org.foto: Colourbox.com
Det er ikke bare parasollene som kan kaste skygge over ferieoppholdet. Mobilbruk fra utlandet kan koste deg dyrt. Foto: Org.foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lyst til å se en journalist gråte? Be vedkommende om å lage en prisoversikt over drosjeprisene i hovedstaden, eller, enda bedre, be ham eller henne om å finne ut hvor mye det koster å ringe hjem til Norge med mobiltelefon fra en rekke populære feriedestinasjoner.

Vi har gjort det siste, og grunnen til at det er en komplisert øvelse for både journalister og vanlige forbrukere, er blant annet at de norske mobilselskapene har ulike avtaler med ulike utenlandske operatører. I tillegg kommer ekstrautgifter som varierende startpriser, ulike tidspunkter for ulike land for hva som regnes som dag og kveld, noe som igjen får konsekvenser for når det er billigst å ringe og når du eventuelt betaler fullpris.

Hvilket mobilabonnement bør du ha? Sjekk DinSides mobilkalkulator

Uviss tilknytning

Når du er i utlandet vil du dessuten få tilbud om å bruke en av landets nasjonale mobiloperatører. Prisene mellom disse varierer ofte i større eller mindre grad, så sjekk utenlandsprisene til din norske operatør før du knytter deg til for eksempel AT&T eller T-Mobile i USA.

Det har heldigvis blitt enklere å være mobilbruker innen EU og EØS-områder etter at EU i fjor innførte makspriser på utenlandssamtaler. Den såkalte eurotariffen gjør at det uansett ikke skal koste deg mer enn 4,88 (inkludert moms) per ringeminutt å ringe innenfor medlemslandene i EU og EØS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer