Pensjonssparing

Unngå pensjonsfella: ­­Det kan skille 2.000.000,-

Unngå å bli pensjonstaper med enkle grep.

UTSATTE YRKER: Bilmekanikere, frisører, resepsjonister og bønder kan risikere å få svært lave sparesatser på pensjonen sin fra arbeidsgiver. Les hvilke grep de og ansatte i andre utsatte yrker kan gjøre for å sikre seg en bedre pensjonstilværelse. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
UTSATTE YRKER: Bilmekanikere, frisører, resepsjonister og bønder kan risikere å få svært lave sparesatser på pensjonen sin fra arbeidsgiver. Les hvilke grep de og ansatte i andre utsatte yrker kan gjøre for å sikre seg en bedre pensjonstilværelse. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er stor forskjell på pensjonsparesatsene i de ulike bransjene, og mange kvinner i privat sektor jobber i yrker som har en relativt lav sparesats til pensjon, kun på mellom to og tre prosent.

- Kvinner som ikke sparer selv, risikerer derfor å bli pensjonstapere, sier Heidi Skaaret, konserndirektør for personmarked i Storebrand, til Dinside.

Når en privat bedrift setter av penger til pensjon, kan de velge om det skal være to, fire, fem, seks eller sju prosent av lønna til den ansatte. Etter et arbeidsliv på om lag 40 år blir forskjellen på pensjonskontoen til den som fikk to og den som fikk seks prosent veldig stor, ifølge Skaaret

For mange med lav sparesats er det derfor viktig å tenke egen sparing i tillegg. Det vil gi det lille ekstra, og en økonomisk frihet som kommer veldig godt med som pensjonist.

Kvinnedagen 8. mars er en gyllen anledning til å få bedre oversikt over egen pensjon. Les mer om hvordan lengre ned i saken.

Kan skille over to millioner i pensjon

Hvor stor blir egentlig forskjellen i pensjon mellom to personer med ulik sparesats?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer