Unngå rådyr netthandel

Norske toll- og momsregler kan gjøre netthandelen rådyr. Men er du lur, kan du slippe billig unna.

Publisert
Sist oppdatert

Rekordlav kurs på både dollar og pund gjør at det kan være veldig fristende å kjøpe billige varer fra amerikanske eller britiske nettbutikker. Men når du tror du har funnet kuppet på nettet, kan du bli ganske overrasket over prisen når varen endelig ankommer Norge.

Norske toll- og momsregler kan være et sant mareritt, men om du er lur, finnes det lovlige måter å gjøre netthandelen billig på.

Se hva netthandelen egentlig koster

Lurt å kjøpe separat

Skal du kjøpe flere varer fra samme nettbutikk, er det godt mulig det lønner seg å kjøpe én og én vare, og få nettbutikken til å sende dem hver for seg.

Grunnen er den mye hatede 200-kronersgrensen som tilsier at dersom du handler for mer enn 200 kroner av gangen, må du stort sett betale moms i tillegg. Kjøper du klær fra utlandet må du i tillegg betale toll, og moms på den tollen, dersom varens verdi overskrider 200-kronersgrensen.

37 prosent dyrere

Vi tok en shoppingrunde på nettbutikken HMV.com. Vi kjøpte tre populære DVD-samlinger og to relativt nye CD-er (se handlekurven til høyre). Vi fant at det var en betydelig forskjell i pris ved å bestille alle DVD-ene og CD-ene i én forsending, sammenliknet med å sende dem separat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer