Unngå sjokkregninger i ferien

Mobiltelefonen kan gjøre ferien dyrere enn planlagt.

Undersøk hvilke priser som gjelder før du begynner å ringe i ferien. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Undersøk hvilke priser som gjelder før du begynner å ringe i ferien. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sydenturen kan bli flere tusen kroner dyrere enn planlagt hvis du ikke passer på mobilen i sommer. Heldigvis er det innført maksgrense for ringepriser i utlandet.

Det kan likevel bli veldig dyrt hvis du ikke tar noen enkle forholdsregler. Se hvordan du ringer billigst i ferien.

Hvordan sikre seg mot mobiltrøbbel i ferien?

Her er Forbrukerombudets ferske tips:

Personsvar

Bruk av personsvartjenesten i utlandet har til nå kunnet medføre kjemperegninger for forbrukere, fordi mobiltilbyderne har sendt samtalen til personsvar via det landet forbrukeren har vært i.

NetCom, Chess og One Call har nå fulgt etter Network Norway, som har sørget for å viderekoble samtaler direkte til personsvar i stedet for å la samtalene ta veien om utlandet.

- Det er positivt at flere og flere mobiltilbydere fjerner denne personsvarfellen. Nå håper jeg at de andre tilbyderne følger etter, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Sjekk om din mobiltilbyder har en løsning for dette. Hvis ikke, bør du deaktivere viderekobling til personsvar når du er i utlandet, slik at du unngår høye regninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer