Unngå skattesmell

Hvis du fortsatt ikke har gjort noe som helst med skatten for i fjor, ligger du an til å få restskatt. Men fortvil ikke - følg heller våre råd:

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 2003 ble Norges Banks styringsrente satt ned gradvis med 4,75 prosentpoeng. Hadde du et lån på 1 million kroner, fikk du redusert renteutgiftene dine med ca 24 tusen kroner.

De reduserte rentefradragene førte til at skatten din for 2003 ble omtrent 7.000 kroner mer enn skattetrekket du fikk gjennom skattekortet i januar i fjor. I lenken øverst til høyre kan du se hvordan dette er regnet ut.

Før 30. april i år må du ha betalt inn disse pengene til skatteetaten hvis du skal slippe å betale 2,8 prosent rente av beløpet du skylder.

Når du likevel kan senke skuldrene, skyldes det at du i år vil få gleden av helårseffekten av rentenedsettelsene som kom gradvis i fjor.

Fire måneders spurt

Lånerenten din bør nå være 4,75 prosentpoeng lavere enn den var for ett år siden. For et lån på en million, betyr dette 47.500 kroner mindre i årlige renter før skatt, og 34.200 kroner etter skatt. Med dagens renter har du hele 2.850 kroner mer i måneden å rutte med enn for ett år siden.

Dette gjør deg godt rustet til å møte en skattesmell til våren.

- Vi råder kundene våre til å sette til side en fjerdedel av forventet restskatt hver måned fram til mai, sier forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer