Unngå sommervom

Går du opp noen kosekilo om sommeren? – Det er ingen naturlov at man legger på seg om sommeren, sier Jeanette Roede, som gir magre og smakfulle grilltips.

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss forbinder grillmat med fete sauser, svinekoteletter med fettrand og rømmebaserte dressinger. Jeanette Roede mener grillmaten like gjerne kan bli mager og sunn.

- Å grille er en sunn måte å tilberede maten på, dersom du velger gode råvarer og ikke minst riktig tilbehør, sier Jeanette Roede i Grete Roede AS. Det bør falle i god jord hos nordmenn, som altså elsker grillmat. Hele 8 av 10 nordmenn vil grille utendørs i sommer, og fem av ti gjør det så ofte som ni ganger eller mer, viser tall fra Opplysningskontoret for kjøtt.

- Bruker du magert kjøtt, er mye gjort. Og så gjelder det å tenke litt kreativt med hensyn til tilbehøret. Sauser og dressinger kan like gjerne være basert på yoghurt og kesam som på rømme. Dessuten kan du lage deilige salsaer av frukt og grønnsaker. Urter og ulike krydder setter god smak, og da trenger du mindre av de fete grillsausene, sier Roede. Hun anbefaler også å fylle på med mye grønnsaker, slik at du blir mett uten å få i deg for mange kalorier. Grønnsaker på grillspyd eller pakket inn i folie, er både magert, sunt og godt.

Edlere delerJeanette Roede får følge av kokk og grillekspert Knut Munthe Olsen ved Opplysningskontoret for kjøtt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer