Ventestrøm:

Unngå strømfella når du flytter

Derfor bør du kontakte strømselskap så fort som mulig etter at du har flyttet inn i ny bolig.

STRØMSJOKK: Frykter du en sjokkregning som følge av dyr strøm? Med enkle grep kan du bidra til å senke strømutgiftene litt. I saken under kan du lese mer om strømavtaler ved flytting. Video: Berit B. Njarga. Voice: Embla Hjort-Larsen. Klipp Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under overtakelse av ny bolig blir du gjerne tatt på senga av spørsmålet om hvilken strømavtale du vil tegne på stedet.

Er det er digital overtakelse (som er det vanligste i vår moderne verden), foregår hele overtakelsesprosessen via mobil, og ett av spørsmålene kjøper får da, er hvilken strømavtale hen vil tegne, samt noen alternativer hen kan velge der og da.

Egentlig er det ikke så farlig hvilken strømavtale du som kjøper huker av på, så lenge du sjekker de ulike avtalene på markedet og kontakter strømselskapene så fort som mulig etter overtakelsen.

Men, dersom du av en eller annen grunn ikke velger en strømavtale under overtakelsen, bør du få på plass en permanent avtale fortere enn svint.

Hørt om «ventestrøm»?

Linda Ørstavik Öberg i Huseiernes Landsforbund skriver at mange ikke har ikke hørt om ventestrøm, og reflekterer lite over dette i flytteprosessen, såfremt alt det elektriske fungerer som det skal.

Du overtar imidlertid ikke forrige eiers strømavtale når du tar over boligen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer