Unngå tabben

Forsikringsselskapet advarer mot «utleiefella» man bør unngå.

PASS PÅ: - Mange tror at de er godt nok dekket gjennom Airbnb, men dette er egentlig ikke definert som en forsikring, forklarer skadeforebyggeren. Foto: Shutterstock/NTB

PASS PÅ: - Mange tror at de er godt nok dekket gjennom Airbnb, men dette er egentlig ikke definert som en forsikring, forklarer skadeforebyggeren. Foto: Shutterstock/NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du leie ut huset, hytta eller leiligheten din når ferien kommer? Til DinSide forklarer forsikringsselskapet Fremtind at det er blitt mer og mer vanlig å korttidsutleie hjemmene sine i ferietider.

Derfor oppfordrer skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen deg til å sjekke hva forsikringen din dekker.

- Mange tror at de er godt nok dekket gjennom Airbnb, men dette er egentlig ikke definert som en forsikring. Det er en vertsgaranti, som de selv kaller det. Dermed er det ikke underlagt forsikringsavtaleloven, med de rettighetene vi som forbrukere vanligvis har, skriver hun til DinSide.

- Vil alltid være risiko

Skadeforebyggeren kommer med følgende anbefaling om du har planer om å leie ut boligen din:

- Jeg anbefaler innboforsikring for deg som skal leie ut. Vertsgarantien dekker for eksempel ikke tap av kontanter og verdipapirer, samleobjekter, sjeldne kunstverk eller smykker.

Hofstad-Nielsen oppfordrer også utleiere til å fjerne eller sikre verdisaker.

- Det vil alltid være risiko knyttet til å leie ut til fremmede, sier Hofstad-Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer