Dagligvarepriser:

- Unormalt lav pris

Den intense priskrigen får noen pussige utfall.

PRISLÅS: Omo Color har vært låst i pris, noe som har ført til et stort sprik i prisen på vaskemidler for farget og hvitt tøy. Foto: Elisabeth Dalseg
PRISLÅS: Omo Color har vært låst i pris, noe som har ført til et stort sprik i prisen på vaskemidler for farget og hvitt tøy. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

Dagligvareprisene er under hardt press, og kjedene kappes om å være billigst. Vi sjekker prisene jevnlig, og i motsetning til det en skulle tro, går ikke alle prisene i været.

En av varene i handlelista vår er en boks med 1,17 kg Omo Color pulver.

Da vi sjekket prisene 19. januar, kostet en pakke 59,90 kroner på Kiwi, og 61,30 kroner i de andre lavprisbutikkene. Da vi sjekket prisen rett før helgen, kostet den 39,40 kroner på Kiwi, Rema 1000 og Oda, og 43,30 kroner på Extra.

Prisen har altså sunket med 20,50 kroner, eller 34 prosent på Kiwi.

Velger du vaskepulver til hvite klær, er prisen en helt annen. Til 64,50 kroner er en boks Omo Ultra Hvitt pulver nesten 40 prosent dyrere enn Omo Color.

Velger du flytende vaskemidler, er prisbildet snudd på hodet: Flytende Omo Ultra Hvitt koster 39,90 kroner for 595 milliliter, mens flytende Omo Color koster 48,90 kroner.

- Unormalt lav pris

Produsenten Orkla ønsker ikke å kommentere prisen, men henviser til butikkene.

- Det er kjedene som selv setter pris i butikk, og vi kommenterer ikke på det, sier Anne Gjemdal, kommunikasjonssjef i Orkla Home & personal care, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.