Det er fredag igjen, og hundretusener av nordmenn skal spise fredagstaco. Den skal sannsynligvis toppes med tacosaus. Mild, medium, hot eller ekstra hot - hvilken velger du?
Da DinSide sjekket prisen på rundt 80 varer i forrige uke, la vi merke til et litt artig fenomen. Skal du handle tacosaus, bør du velge medium styrke - om lommeboka bestemmer. Medium styrke er det rimeligste alternativet innen alle merkene, enten du sverger til originalene Santa Maria og Old El Paso, eller heller velger en av butikkenes egne merkevarer.
En kunne kanskje tro at mengden chili var med på å bestemme prisen: Jo sterkere tacosaus, jo dyrere er den. Men hvorfor er da tacosausen med mild styrke dyrere enn den med medium?
- På grunn av hard konkurranse i markedet kan enkelte varer i perioder bli unormalt lavt, og dermed hardt prispresset i forhold til tilsvarende varer, sier Celine Anette Sjøberg, pressekontakt i Rema 1000, til DinSide.
Bestselgerne billigst
Fenomenet med at medium er billigst er gjennomgående, med et unntak: Coop Texmex. Her koster tacosausene det samme. Harald Kristiansen hos Coop har også en litt annen forklaring:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger