Urolig trygghet

Etter forrige ukes sykkelspesial ble vi kontaktet av en rekke ildsjeler og forhandlere av sykkellåser og sykkelalarmer. Vi bestemte oss for å ta noen av dem i nærmere øyesyn, og i dag har vi fått demonstrert sykkelalarmen Cy-Curity.

Publisert
Sist oppdatert

Ingen erstatning for sykkellås

- Cy-Curity er ingen erstatning for en sykkellås, kun ett tillegg, sier Christopher Hagelund, importør og distributør av sykkelalarmen.

- Alarmen har to funksjoner: Gjøre deg oppmerksom på at noe skjer med sykkelen din, og sette en støkk i dem som eventuelt prøver å stjele den, sier Hagelund.

Det er tre sensorer i Cy-Curity, som er bevegelses-sensitive. Du aktiverer sykkelen selv ved hjelp av en liten fjernkontroll, og om noen da rører på sykkelen din, vil en 110 desibel-høy alarmlyd forhåpentligvis skremme den vekk.

Alarmen varer (heldigvis) ikke lenger enn 15 sekunder, men det bør være nok til å sette en støkk i tyven, og ikke minst gjøre deg oppmerksom på at noen er bortpå sykkelen din.

- Stiller du sykkelen i et sykkelstativ, bør du regne med at alarmen kommer til å gå av, med jevne mellomrom, sier Hagelund. Men så er det heller ikke dette som nødvendigvis er det beste bruksområdet: Alarmen er grei å bruke om du har tatt med deg sykkelen på stranden - eller satt den i bakgården - eller er på Rimi - og ikke nødvendigvis har muligheten til å låse den fast - eller holde øye med den hele tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer