Sommerjobb 2021

- Urovekkende tall

Ungdommer rammes av dårlig tilgang på sommerjobber, ifølge Virke.

FÆRRE SOMMERJOBBER: Mange virksomheter vil ansette færre sommervikarer enn normalt. Foto: Shutterstock / NTB
FÆRRE SOMMERJOBBER: Mange virksomheter vil ansette færre sommervikarer enn normalt. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Virkes medlemsundersøkelse for april viser at 15 prosent av virksomhetene vil ansette færre sommervikarer sammenliknet med et normalår, skriver de i en pressemelding.

- Dette er urovekkende tall. Coronapandemien har vært svært krevende for mange virksomheter, og det er gjerne unge som rammes først på arbeidsmarkedet. Da mister de unge også verdifull arbeidserfaring for resten av sitt yrkesliv, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen.

Mange jobber innen helse

Nav er, derimot, ikke like negative i sine spådommer om årets sesong for sommerjobber.

- Våre tall viser faktisk en økning i antall utlyste sommerjobber på arbeidsplasser sammenliknet med de to foregående årene, forteller Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte til Dinside.

Han viser til at dette særlig er på grunn av flere jobber innen helse og omsorg.

- Samtidig er det jo slik at mange sommerjobber aldri lyses ut, og det gjelder nok i stor grad i de bransjene hvor nedgangen nå er størst, som innen hotell- og serveringsbransjen, sier Holte videre.

Dermed betyr det ikke at det er lettere å søke sommerjobb enn tidligere, og med mange ledige øker konkurransen om jobbene, tror Holte, og peker på at mange stillinger går gjennom bekjentskap, og at mange bedrifter vet unge vil ta kontakt slik at de ikke trenger å lyse ut stillinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.