Urte-advarsel for gravide

Kvinner bør være forsiktige med ginsengen i tidlige stadier av graviditeten, sier forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Urte-advarsel for gravide
Kvinner bør være forsiktige med ginsengen i tidlige stadier av graviditeten, sier forskere.

En gruppe forskere fra Chinese University of Hong Kong har funnet beviser for at de aktive stoffene i ginseng kan føre til unormalheter i rotte-embryoer.

Lederen av forskergruppen, doktor Louis Chan råder kvinner til å være forsiktige med ginseng de første tre månedene av graviditeten før mer forskning på mennesker blir tilgjengelig.

Studien er publisert i tidsskriftet Human Reproduction, skriver BBCi.

Forskerne testet effekten av et konsentrat som heter ginsenoside Rb1 på ni dager gamle rotter.

De fant ut at embryoene som ble eksponert for mer enn 30 mikrogram per milliliter av ginsenoside Rb1 viste tydelige tegn på å utvikle unormalheter, inkludert problemer med hjertet, øynene og lemmene.

Ved eksponering av den høyeste dosen, 50 mikrogram, var problemene enda tydeligere. Embryoene var tydelig kortere i kroppslengde og hadde færre uutviklede muskelceller.

Doktor Chan sier studien beviser at ginsenoside kan føre til unormalheter i rotte-embryoer.

- Selv om det er mange studier på de gunstige effektene av ginseng er potensielle bivirkninger lite dokumentert, og effekten på menneskelige embryoer er ikke registrert i det hele tatt, sier Chan.

Ginsenoside Rb1 er en av omtrent 20 forskjellige ekstrakter som finnes i ginsengtilskudd.

Ginseng blir brukt for å øke utholdenheten og øke kapasiteten for å takle utbrenthet og fysisk stress. Det er også hevdet at den motvirker kreft, og resultater viser at den kan hjelpe mot diabetes, overvekt og morgenkvalme.

Mozon.no, 25.09.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer