Urte-te hjelper mot hosten

Er du også en av de uheldige som har pådratt deg forkjølelse i høstkulda? Om du plages av hoste er urte-teer noe av det beste du kan drikke.

Publisert
Sist oppdatert

Drikk rikelig - gjerne mer enn 3 liter daglig er viktig for at slimet skal holde seg mer tynnflytende og bli lettere å hoste opp.

Urte-teer er det beste du kan bruke ved hoste fordi du kombinerer inntaket av større mengder varm væske som, seg i seg selv virker hostedempende og slimløsende, med urter som har hostedempende og irritasjonsdempende effekt i luftveiene. Du kan også gjerne drikke grønn eller svart te.

Grønn eller svart te kommer fra tebusken og ble innført til Europa som middel mot Astma på 1600 tallet. Tebusken inneholder stoffer som utvider bronkiene og gjør at slimet hostes lettere opp.

Ved kraftig irritasjonshoste og krampeaktige hosteanfallTe av Timian. Teen bør drikkes varm, for varme i seg selv har en beroligende og krampeløsende virkning på muskulaturen bronkiene. Timian forsterker denne virkningen betydelig og virker godt dempende på krampeaktig hoste. Timians krampedempende effekt skyldes tymol som er den viktigste bestandelen i timians eteriske oljer. Te av timian lages ved å ta 2 teskjeer tørket timian til 2, 5 dl kokende vann, la de trekke med lokk i 5-10 minutter. En kopp drikkes varm 4-8 ganger daglig. Teen kan godt søtes med litt honning eller tilsettes anis eller fennikel hvis du synes smaken er for sterk. Timian olje eller tørket timian kan også brukes til innhalasjonsdampbad (se under forkjølelse) for å dempe hoste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer