Urte-te mot kvinneplager

En stor kopp kamillete kan fikse både forkjølelse, sår hals og menstruasjons-smerter.

Publisert
Sist oppdatert

Har du kamille-te i huset? Teen kan være en effektiv lindring for flere plager.

Tradisjonelt har kamille-teen vært kjent som et beroligende middel med en evne til å lindre infeksjoner. Og at teen faktisk har en legende effekt, er nå bevist av en gruppe engelske forskere.

To gode hjelpereI studiet ble 14 frivillige deltakere gitt hele fem kopper kamille-te hver dag i to uker. Tester av urinen før og etter perioden avslørte at teen hadde ført til høyere verdier av to verdifulle stoffer i kroppen.

Høyere verdier av Hippurat er gode nyheter for anti-infeksjons aktiviteten i kroppen. Det andre stoffet med navnet Glysin har evnen til å virke beroligende på nerver og muskler. Og det forklarer hvordan kamille-te kan ha evnen til å redusere muskelkramper og sammentrekninger i livmoren under menstruasjonen.

Medisinsk verdi- Dette er et av flere studier som beviser at vanlige naturmedisiner virkelig kan inneholde stoffer med medisinsk verdi, sier forskningsleder Elaine Holmes i en pressemelding.

Hun og kollegene ved Imperial College of London så også at effekten av kamille-teen holdt seg i flere uker etter at den siste tekoppen var tømt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer