Urtecoctail mot hangover

Slapp i fisken etter en kveld på byen? Et ekstrakt fra en kaktus kan gjøre underverker mot kvalme og kamelmunn.

Publisert
Sist oppdatert

Om du har drukket for mye alkohol får du ta konsekensene selv. Men noe er det jo allikevel mulig å gjøre for å redusere de verste konsekvensene av fyllesyken.

Mye vann før sengetid, artisjokker for galleblæra, godt med mat og c-vitaminer er alle tips som kan hjelpe mot plagene. Og nå har et nytt ekstrakt fra fikenkaktus vist svært gode resultater. I følge en ny undersøkelse kan kaktus-pillene redusere problemer med kvalme, tørr munn og dårlig appetitt samt redusere risikoen for en kraftig hangover.

Frivillige testdrikkereDen amerikanske undersøkelsen er gjennomført ved Tulane Health Sciences Center i New Orleans. Urte-ekstraktet OFI ble gitt til halvparten av 64 unge frivillige som fem timer senere skylte ned mellom fem og ti drinker på tom mage. Den andre halvparten ble gitt placebopiller uten noe effektivt innhold.

To uker senere ble forsøket gjentatt, denne gangen med ekte og falske piller til motsatte grupper av deltakerne. Morgenen etter forsøkene ble de frivillig bakfulle intervjuet og testet for symptomer på fyllesyke.

Testene viste at kaktus-pillene virkelig kunne redusere problemene med tørr munn, kvalme og nedsatt appetitt dagen derpå. Risikoen for en "alvorlig hangover" ble også redusert med 50 prosent. Pillene kunne derimot ikke gjøre noe med problemer som hodepine, svimelhet eller løs mage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer