Urtene som sier sex

Trenger du litt ekstra hjelp med lysten? Mange naturmidler kan være like effektive som kjemiske potensmedisiner.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at mange naturlegemidler kan inneholde stoffer som øker sexlysten. De fleste av dem er effektive, helt ufarlige og kan kjøpes i nærmeste helsekostbutikk. Men har de virkelig noen effekt?

Magi og kjemi- I vår teknologiske verden finnes det lite plass til det vi ikke kan bekrefte i laboratoriet. Men allikevel ser vi at noen urter og planter kan ha en fantastisk effekt på seksuallivet helt uten skikkelig medisinsk dokumentasjon, forteller Esben Esther Pirelli Benestad.

Sexologen viser også til den såkalte placebo-effekten når mange opplever god effekt ved forskjellige ukjente naturlegemiddel.

- Mange av de plantene og urtene som brukes som afrodisiak er ikke blitt testet etter strenge vitenskaplige kriterier. Men de virker, enten på grunn av deres kjemiske innhold, eller på grunn av at vi tror og ønsker at de skal fungere. Man kan kanskje si at det likevel er plass til magi i forskningen - kvantifisert og målt ved placebo-effekten, sier Benestad.

Bredt tilbudDet er ikke alltid så lett å vite hvilket naturmiddel du bør satse på om du ønsker mer fart på sexlivet. Det beste er nok å prøve seg frem til du finner noe som fungerer bra. Mozon har sett nærmere på noen av de vanligste naturstoffene som kan påvirke sex-lysten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.