Urter mot munnsår

Urter kan benyttes ved munnsår. Prøv å smøre på lavendeloje, lavendel essens, tea tree-olje eller solhattekstrakt når du kjenner at såret begynner å komme.

Publisert

Munnsår Munnsår eller forkjølelsessår har en tendens til og dukke opp sammen med forkjølelse, influensa eller annen infeksjonssykdom. Er det herpesvirus starter det ofte med en liten hevelse, prikking og svake smerter lokalt på leppen. Hevelsen i leppehuden blir til små blemmer, flere som sitter tett sammen. Det blir verk i såret med gult tynt puss, blemmene sprekker og det dannes en hard skorpe oppå hevelsen. En slik skikkelig verandaleppe kan være svært ubehagelig og vare i 1-2 uker. Herpes sår kan også komme rundt nesen, i munnen, eller andre steder på kroppen

Behandling

Kosttilskudd og vitaminer

Hyppige herpessår forebygges best ved at du styrker immunapparatet ditt. Ta bedre vare på deg selv, stress mindre, spis sunt og regelmessig., få nok søvn, og ikke utsett deg for store fysiske påkjenninger du ikke er i form til tåle.Ta sårene som et signal om at du bør endre livsførsel.Solhattekstrakt (se under forkjølelse) er fint å bruke som immunstimulerende i kombinasjon med C-vitamin, andre antioksidanten og Omega-3-tran.Oppstår sårene ved soling, kan du forebygge ved å bruke sunblock eller høy solfaktor på leppene, gjerne sinkpasta som fås på apotek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer