USA er erklært konkurs

Du finner sikre tegn på nettstedet eBay.

Til tross for dollarkursen - eBay.com er fortsatt et sted for gode tilbud. (Faksimile: eBay.com)
Til tross for dollarkursen - eBay.com er fortsatt et sted for gode tilbud. (Faksimile: eBay.com) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske økonomien er teknisk sett konkurs, ifølge den danske professoren Jørgen Ørstrøm Møller og nettavisen E24. Amerikanske husholdninger har en gjeld på mer enn landets totale bruttonasjonalprodukt (BNP).

Allerede i fjor vår begynte amerikanere å selge personlige eiendeler, med oppfordringer til potensielle kjøpere om å hjelpe dem ut av en vanskelig økonomisk situasjon som følge av finanskrisen. Og når amerikanerne ikke får solgt varene sine på garasjesalg, tyr de til nettauksjonsstedet eBay. Der prøver allerede titusenvis av amerikanske bedrifter og butikker å bli kvitt varene sine.

Se priseksempler nederst i artikkelen!

Les også: Fake eller ekte? Han ser forskjell.

Før jul meldte flere amerikanske nettaviser om tregt salg og få kjøpere på amerikanske eBay. Nettstedet skal også ha satt ned prisene de tar fra nettbutikkene som annonserer sine varer der.

Les også: Tollregler gjør netthandel vanskelig

Du kan gjøre gode kjøp

Krisen i den amerikanske økonomien har altså to fordeler for deg som kjøper: 1) Prisene ligger allerede lavt på en rekke varer, og 2) Hvis du går for varer på auksjonsdelen av nettstedet, er det også færre betalingsvillige kjøpere å konkurrere mot, og sjansen for at du vinner budrunden til en akseptabel pris, er god.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer