USA-krisen snart over

Amerikanske økonomer venter at den økonomiske resesjonen vil snu i september.

©BDN/MAXPPP ; ILLUSTRATION SUR LE DOLLAR Foto: colourbox.com
©BDN/MAXPPP ; ILLUSTRATION SUR LE DOLLAR Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske økonomien kommer troligvis til å gå ut av resesjonen i slutten av tredje kvartal i år. Det viser en spørreundersøkelse gjort blant 53 amerikanske økonomer fra National Association of Business Economics, rapporterer Bloomberg.com.

Det verste av kredittkrisen og nedgangen på boligmarkedet er over, og den økonomiske veksten vil øke til 2,1 prosent i løpet av årets andre halvår.

Kjøp dollarboligen nå!

Lettere å låne

Mer enn 60 prosent av økonomene spår at det kommer til å bli lettere for både bedrifter og forbrukere å få låne penger i årets seks siste måneder.

Andelen som mener USA er inne i en resesjon dette året, steg fra 45 prosent i februar, til fem prosent i april. De forventer imidlertid at Federal Reserve's renteøkning, skattelette, rekordeksport og stabilisering av boligmarkedet, sammen vil føre til en forbedring i løpet av neste kvartal.

Helende krefter

- Vi er kommet oss igjennom den verste nedgangen nå, sa Lynn Reaser, som er økonom i Bank of America i Boston. - Helende krefter er på plass, og tilstanden burde forbedres i løpet av det neste halvannet året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer