USAs tilbudsdag nummer 1

I USA er dagen etter høsttakkefesten, Black Friday, begynnelsen på julehandelen med mange gode tilbud.

De venter på pengene dine:  Idag starter julehandelen i USA og tradisjonelt slår butikkene til med knalltilbud som bare gjelder idag.
De venter på pengene dine: Idag starter julehandelen i USA og tradisjonelt slår butikkene til med knalltilbud som bare gjelder idag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Farsdag, morsdag og Halloween er alle sermonier som har kommet til oss fra USA i nyere tid. Nå står svartefredag for tur, dagen etter den amerikanske høsttakkefesten. Thanksgiving feires alltid på siste torsdag i november og dagen etter, svartefredag, starter julesalget.

Vi slipper?

De siste årene har markeringen av svartefredag, som også i USA er en relativt ny tradisjon, skutt fart. De fleste butikkjeder og nettbutikker har egne svartefredagstilbud, gjerne på litt større og dyrere gjenstander, for å lokke kunder til butikkene.

Bare Apple av "norske" nettbutikker har egne svartefredagstilbud for nordmenn, det vi har registrert. En liten tur i andre europeiske nettbutikker avslører at skikken er i ferd med å snike seg inn i Storbritannia, men først og fremst er det altså USA som er rammet. Flere nettsteder i USA forsøker å holde oversikt over svartefredagstilbudene. Consumer Report har adressene til disse nettstedene. Noen av dem slipper inn norske kunder, men vær klar over at du må betale moms, eventuell toll og fortollingsgebyr om du bestiller fra USA. Se hvor mye dette blir med Fortollingskalkulatoren (legg merke til at det ikke bare er moms, men også toll, på noen varer fra USA).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer