Usikker jobb gjør deg syk

Frykten for å miste jobben er ikke bare en ubehagelig følelse. Det kan også føre til at du blir fysisk og mentalt syk.

Publisert
Sist oppdatert

Australske forskere har funnet ut at mennesker med stor usikkerhet i jobben blir sykere enn andre. Risikoen for depresjon, angst og generelle helseproblemer blir tredoblet hos de som er mest utsatt. Det melder telegrambyrået Reuters i dag.

Opplevd usikkerhetDet er tidligere påvist at det kan være en sammenheng mellom jobb-stress og mental sykdom. Det virker som om opplevd usikkerhet på jobben er det som utløser en høyere risiko for sykdom.

Usikkerheten kan være i form av at man ikke mestrer oppgaver, har lite kontroll over hverdagen eller rett og slett ikke vet hvor lenge man får beholde stillingen.

Klar sammenhengDe australske forskerne har undersøkt 1188 arbeidere i 40-årene for å finne ut mer om denne sammenhengen. En fjerdedel av deltakerne oppga at de opplevde en høy grad av stress og usikkerhet på jobben. Og sammenhengen med sykdom var tydelig:

- Ansatte i bedrifter som går dårlig, lever ofte med en konstant trussel om oppsigelser hengende over seg. Det vil klart resultere i høyere risiko for sykdom, sier forsker Rennie M. D'Souza ved Australian National University i Canberra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer