Usikker tenåringssex

Kan du være sikker på at kjæresten ikke har en kjønnssykdom? Kondom er det eneste som beskytter, men tenåringene gir blaffen.

Publisert
Sist oppdatert

En av tre samleier med en fast partner, skjer med kondom. Det er en av konklusjonene i en stor amerikansk undersøkelse om tenåringer og sikker sex.

Flere bruker beskyttelse når de har tilfeldig sex, men det hjelper fint lite i følge de amerikanske forskerne.

Bytter kjæreste- Våre undersøkelser viser at tenåringer overvurderer tryggheten ved å bruke kondom ofte med tilfeldige partnere, og sjeldent med en fast partner. Når vi ser på den høye frekvensen av ubeskyttet sex med begge slags partnere, er tenåringene i høy-risikosonen for å bli smittet av HIV og andre kjønnssykdommer, sier Celia M. Lescano ved Brown University til helsemagasinet WebMD.

Hun forklarer at problemet først og fremst ligger i at vi bytter faste partnere ofte. Mange tenåringer holder seg til én kjæreste av gangen, men skifter mellom flere forskjellige kjærester i løpet av kort tid. Utroskap er også en årsak til at sex med kjæresten også bør skje med kondom.

- Din seksuelle helse blir satt på spill når den ene partneren ser på forholdet som forpliktende, og den andre ikke gjør det. Når vi ser den høye utskiftingen av flere partnere, er sex uten kondom alltid en risiko, skriver forskerne i rapporten som er publisert i fagtidsskriftet Journal of Adolescent Health.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer