Usikre maksimumssatser

Det ligger mye klargjøring i regjeringens opplegg for maksimumssatser fra 1 mai i år. Likevel er de private barnehagene skeptiske. De forbereder seg på krig til våren - denne gangen om de kommunale tilskuddene.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi kan ikke mene noe om et opplegg hvor økonomisk likebehandling av like tilbud ikke er tatt med, sier daglig leder for Private barnehagers landsforbund Arild Olsen til DinSide.

Han sikter til regjeringens utkast til forskrift om foreldrebetaling i barnehage, som ble sendt på høring lille julaften. I neste uke skal forbundets styre behandle høringsutkastet. Olsen mener at det fortsatt mangler en viktig brikke i helheten for de private barnehagene, nemlig en forskrift om økonomisk likebehandling av kommunale og private barnehager, som trolig sendes på høring om noen uker fra nå.

Forskriften skal ventelig regulere de kommunale tilskuddene til drift av barnehager - både private og kommunale. Og her er det duket for strid mellom både kommunene, stortinget, regjeringen og de private barnehagene. Det er fortsatt et stort spørsmål om du virkelig vil få oppleve at prisen på barnehageplassen går ned til 2.750 kroner fra 1. mai i år.

- Vi ønsker dessuten ikke at spørsmålet om søskenmoderasjon skal være opp til den enkelte kommune, sier Olsen.

Både søskenmoderasjon og matpenger ble diskutert kraftig av Stortinget før jul, og på disse punktene har myndighetene langt i fra landet på noen løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer