Usikre på barnas kosthold

Svært få får i seg fem om dagen.

53 prosent er usikre på hva slags kosttilskudd som er bra for deres barn. Foto: Colourbox.com
53 prosent er usikre på hva slags kosttilskudd som er bra for deres barn. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En hver forelder har klødd seg i hodet når det gjelder kostholdet til barna, og spørsmålene svirrer: Hvorfor liker de ikke dette? Er dette sunt nok? Hvor mye burde de spise? Får de i seg nok vitaminer og mineraler?

Norske foreldre er usikre på hva slags kostholdsråd de bør følge. Det kommer fram i en undersøkelse blant mer enn 2.500 nordmenn.

Her svarer 39 prosent av de er forvirret over alle kostholdsrådene som florerer. 44 prosent sier de er bekymret over om barna deres får i seg alle næringsstoffene de trenger.

Mange unge er tunge McBarnemat eller helsekost?Styr unna godteribombene

Ernæringseksperter er ikke overrasket.

A og D hele året

Ernæringsterapeut ved Heggeli Helhetsmedisin, Gunn Karin Sakariassen, synes ikke det er overraskende at foreldre ikke vet hvem eller hva de skal tro på når det gjelder å gi sine barn riktig mengde vitaminer og mineraler:

- Norske helsemyndigheter har ikke endret de anbefalte dagsdosene siden 30-tallet, selv om man kan vise til flere forskingsrapporter som viser at dosene bør økes, sier hun, ifølge en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer