Uslåelig rentereduksjon fra Lånekassen!

Dersom du sliter med den skyhøye renten på studielån blir kommende uke mest sannsynlig en festuke. Fredag 30. april avgjør Lånekassen renten på de nye fastrentelånene. Tirsdag i neste uke (4. mai) behandler Stortinget et forslag om å halvere administrasjonsrenten. Sannsynlig resultat: Renten ned 3,5%!

Publisert

"Vi lever i interessante tider", sier et kinesisk ordtak. Beskrivelsen gjelder i høyeste grad de omlag 430.000 tilbakebetalerne som sliter med høy rente på studielånet. Renten er i øyeblikket 8,6 prosent. For mange betyr dette store bekymringer hver gang Lånekassens innbetalingsblanketter fiskes ut av postkassen.

I øyeblikket ligger det an til en fastrente på 5,63 prosent. Det betyr en saftig reduksjon av terminbeløpet. Og enda bedre blir det hvis Stortinget vedtar halvering av administrasjonsrenten kommende uke. Da synker renten til 5,13 prosent. Dette betyr at dine renteutgifter til Lånekassen reduseres med 40 prosent sammenlignet med dagens rente.

For ordens skyld: også den flytende renten i Lånekassen er på vei ned. Fra 1. juli blir den satt ned fra 8,6 til 7,8 prosent. Over to prosent høyere enn fastrenten. Har du is i magen kan du selvfølgelig satse på ytterligere reduksjon, men dette tar tid.

"Thank God it´s Friday!"

Allerede fredag blir renten på Lånekassens nye fastrentelån bestemt. Det er gjennomsnittsrenten i april på statsobligasjoner med løpetid på tre år som er avgjørende. I øyeblikket ligger denne på 4,63 prosent. Siden Lånekassen beregner et administrasjonsgebyr på én prosent gir dette en fastrente på 5,63 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer