Ut med Nigeria - inn med USA

SVINDEL: Profesjonelle tiggerbrev fra stakkars dr. Ukulele og hans venner er gammelt nytt. Det nye er at de nå også kommer fra USA. Selv om brevene er bedre formulert enn før er innholdet like tvilsomt.

Publisert
Sist oppdatert

Svindlere bruker nå e-post som sitt viktigste arbeidsredskap, og tusenvis av nordmenn har allerede mottatt tilbud om unike forretningstilbud. De fleste henvendelsene vi har fått har kommet fra Afrika, hovedsaklig Nigeria, men denne gangen gir brevet inntrykk av å komme fra USA, selv om e-posten er sendt fra en britisk e-posttjeneste.

Innholdet

I e-posten er det to bankansatte i Arizona som trenger din bistand til å tømme 15 millioner dollar fra kontoen til død amerikaner. Grunn: Det er jo ingen vits i at pengene skal tilfalle amerikanske myndigheter...

30 prosent av summen skal tilfalle deg, de to amerikanerne skal beholde 60 prosent, mens 10 prosent skal dekke utgiftene underveis. Disse pengene vil du aldri se noe til.

Som vanlig er kjennetegnet på svindelbrevene løftet om minimal innsats og unike gevinster. Alt er selvsagt bare bløff - og stikkordene du bør merke deg er svindel og hvitvasking av penger.

Fengsel

Er du fristet til å svare på henvendelsene bør du tenke deg godt om. I tillegg til å miste egne penger risikerer du nemlig fengsel. For selv om pengene kommer fra utlandet er det straffbart å medvirke til å sikre utbyttet fra en straffbar handling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer