Kundeutbytte

Utbytte-kutt: Dette betyr det for deg

Finansministeren ber bankene droppe utbytte for å dempe tilbakeslaget og usikkerheten i kjølvannet av coronavirusutbruddet. Dinside spør utbytte-bankene hvordan de vurderer situasjonen.

SAMLET: Finansminister Sanner er klar på at han forventer at alle bedriftseiere er med på denne dugnaden. Video: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bankene bør vente med å dele ut utbytte for å være best mulig sikret mot alvorlige økonomiske tilbakeslag under coronakrisen, uttrykker finansminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Godt kapitaliserte banker er en forutsetning for at bankene skal kunne dekke store tap og fortsette å gi lån til bedrifter og husholdninger.

Virusutbruddet har ført til det sterkeste tilbakeslaget i norsk og internasjonal økonomi på mange tiår, og finansministeren poengterer at usikkerheten fortsatt er stor knyttet til pandemiens videre utvikling.

Nettopp derfor er det viktig at de holder tilbake overskuddsmidler nå, ifølge Finansdepartementet.

Følger etter Europa

Det er fortsatt risiko for at den økonomiske utviklingen kan bli svakere enn ventet, for eksempel ved nye store smitteutbrudd.

- Selv om vi i de siste månedene har sett tegn til oppgang i norsk og internasjonal økonomi, er faren langt fra over. Jeg legger derfor til grunn at norske banker venter med å dele ut utbytte eller kjøpe tilbake aksjer til usikkerheten er ytterligere redusert, sier Sanner.

Finansministerens oppfordring til norske banker kommer rundt halvannen måned etter at den europeiske sentralbanken også ba bankene i de 19 euro-landene vente med å betale utbytte eller bonus før januar neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer