Høyere utdanning

Utdanningene som gir deg lønn i studietida

Her er noen av utdanningene som gir lønn under utdanning - og jobb etterpå.

UTDANNING MED LØNN: Noen studier gir lønn under utdanning, i tillegg til gode jobbmuligheter etterpå. Men pass på søknadsfristene! Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
UTDANNING MED LØNN: Noen studier gir lønn under utdanning, i tillegg til gode jobbmuligheter etterpå. Men pass på søknadsfristene! Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det skal bli lettere å studere og samtidig få utbetalt dagpenger fra NAV. Men de fleste som studerer, tar lån og stipend i Lånekassen - og nå skal studentene få støtte i enda større grad.

Det finnes imidlertid utdanninger som faktisk gir studentene lønn under utdanning - samt jobb etterpå.

Nedenfor kan du se noen av utdanningene dette gjelder.

Vær oppmerksom på at dette er utdanninger som kan være utlyst som aspirantstillinger - som for eksempel studiet for å bli toller - og at disse kan ha andre søknadsfrister enn til samordna opptak.

Joda, noen kan fremdeles få studielån

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Lars Erik Skarholm i Lånekassen, er det ingen regel som sier at studenter i lønnede utdanninger ikke kan få lån og stipend. Men det er likevel noen av utdanningene som er ekskludert:

- I utgangspunktet kan man altså få støtte til slike utdanninger hvis de oppfyller de andre kravene som stilles, men det er en annen regel som ekskluderer en del av utdanningene det er snakk om, nemlig at vi ikke gir støtte til det som kalles «etatsopplæring». Tollskolen, fengselsskolen og befalsskolen blir regnet som «etatsutdanninger» og studenter/aspiranter der får ikke lån og stipend fra oss, forteller Skarholm til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer