Hybridkontor

Utenlandskontor? Pass på dette!

Vurderer du hjemmekontor fra ferieleiligheten i Spania, eller ønsker du å bo noen år i Australia og ta surfekurs etter endt arbeidsdag, bør du sette deg inn i noen viktige lover og regler først.

EKSOTISK KONTOR: Det er nok ikke bare reiseskribentene som vil ta med seg kontoret ut i den store verden når grensene åpnes for fullt. Er du én av dem som kunne tenke deg mer utenlandskontor, for eksempel fordi kjæresten din har blitt utsendt av sin arbeidsgiver og du blir med på «reiselasset», bør du lese saken nedenfor aller først. Foto: Shutterstock/NTB.
EKSOTISK KONTOR: Det er nok ikke bare reiseskribentene som vil ta med seg kontoret ut i den store verden når grensene åpnes for fullt. Er du én av dem som kunne tenke deg mer utenlandskontor, for eksempel fordi kjæresten din har blitt utsendt av sin arbeidsgiver og du blir med på «reiselasset», bør du lese saken nedenfor aller først. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett av årets nyord er «hybridkontor». Dette er rett og slett en ordning der ansatte kan veksle mellom å jobbe hjemmefra og være på kontoret med kollegaene sine - innenfor gitte rammer.

Pandemien har nemlig vist mange bedrifter at de ansatte er pliktoppfyllende og gjør oppgavene sine selv om de ikke er fysisk på kontoret. Derfor vil nok en del arbeidsplasser åpne for at de ansatte til dels kan fortsette med hjemmekontor også etter at samfunnet er helt gjenåpnet.

Blir det neste utenlandskontor?

Men det er ikke bare kontorlandskapet mange arbeidstakere venter på at skal gjenåpnes for fullt. Det har jo i tillegg vært en god del mindre utenlandsreiser den siste tida.

«Når vi nå omsider skal tilbake til normalen, ivrer nordmenn etter å reise utenlands. Vi har flere uker med utenlandsopphold å ta igjen, og synes nok det er vel fortjent etter all dugnaden det siste halvannet året», står det i et blogginnlegg fra Simployer.

FRISK START: Et godt inneklima på hjemmekontoret holder deg frisk og skjerpet. Ekspertene gir råd. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Med hybridkontor på alles lepper, og over ett års erfaring med digital arbeidshverdag, tenker nok mange at hvis de kan jobbe hjemmefra eller fra hytta, kan de vel like gjerne ha hjemmekontor i Spania, eller endelig få oppleve å bo i Australia en periode, står det videre.

Simployers eksperter fraråder imidlertid arbeidsstokken å fly avgårde med jobb-PC og musematte i trillekofferten. Avhengig av destinasjon, oppholdets varighet og om familien skal være med eller ei, er det nemlig visse ting som må forberedes.

Kan miste medlemskap i folketrygden

Norske arbeidstakere som på eget initiativ ønsker å ha hjemmekontor i utlandet, mister som hovedregel medlemskapet i folketrygden den dagen de reiser ut av Norge.

- Unntaket er om arbeidstaker er sendt ut av sin arbeidsgiver for arbeid i utlandet, sier Atle Torp, juridisk rådgiver innen HR og ledelse i Simployer, og legger til:

- Er den ansatte sendt ut av arbeidsgiver for å arbeide midlertidig i et EØS-land, kan også arbeidsgiver søke om bekreftelse på fortsatt medlemskap i folketrygden.

Når det gjelder personer som etter eget initiativ reiser til utlandet for å ha «hjemmekontor», må oppholdet begrenses til å vare i to år for at de fortsatt kan være medlem av folketrygden, men det er også krav til at arbeidsgiveren må drive virksomhet av et visst omfang i Norge.

Dersom den ansatte skal ha med seg familien til utlandet, må hvert enkelt familiemedlem søke om frivillig medlemskap i folketrygden.

Her ligger det altså en potensiell utelandskontor-felle for ektefeller eller samboere av utsendte arbeidstakere, som i likhet med partneren ønsker å fortsette å jobbe for norsk arbeidsgiver fra utlandet, men som altså ikke er utsendt selv.

De bør ha et bevisst forhold til den eventuelt nye arbeidssituasjonen, og ha foretatt viktige avklaringer før arbeidet starter, understreker Deloitte.

TREDELT: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvordan pensjonen din er sammensatt. Video: Storebrand. Vis mer

Helsetjeneste- og forsikringsfeller

Trenger den ansatte helsehjelp på utenlandskontoret, er det litt ulikt hvordan dette kan løses:

  • For korte utenlandsopphold, for eksempel på familiens sommerferie i Spania der de voksne skal ha hjemmekontor, er nok de fleste godt dekket av sin private reiseforsikring dersom de skulle trenge helsehjelp.
  • Ved lenger opphold i utlandet, derimot, er det ikke sikkert at reiseforsikringen holder. Dersom den ansatte er utsendt og medlem av folketrygden, må det søkes om rettighetsdokument S1 fra Helfo før avreise fra Norge. Dette dokumentet bekrefter at ansatte har helserettigheter i det landet de skal arbeide i, og må leveres til riktig trygdeinstitusjon i arbeidslandet, opplyser Simployer.

Når det gjelder yrkesskadeforsikring bør du høre med arbeidsgiver om forsikringen de har på sine ansatte gjelder i utlandet.

Skatter som vanlig

Arbeidsgiver har plikt til å innrapportere lønn og lignende på a-meldingen, også når ansatte jobber fra utlandet. Ved utbetaling av lønn opptjent i perioden arbeidstaker arbeider i utlandet, innrapporteres altså lønna på vanlig måte, men det må oppgis landkode for arbeidslandet.

Lønn til personer som er skattemessig bosatt i Norge skal arbeidsgiver trekke skatt av, selv om arbeidet uføres i utlandet.

Og, hva med arbeidstid?

– Ved kortvarig hjemmekontor i et annet land, er det de norske reglene som gjelder, svarer Hans Gjermund Gauslaa, juridisk rådgiver innen arbeidsrett i Simployer.

- Men dersom arbeidstaker skal ha en fast ordning med hjemmekontor fra et annet land, vil det trolig være det aktuelle landets regler om arbeidstid som vil gjelde, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer