Hybridkontor

Utenlandskontor? Pass på dette!

Vurderer du hjemmekontor fra ferieleiligheten i Spania, eller ønsker du å bo noen år i Australia og ta surfekurs etter endt arbeidsdag, bør du sette deg inn i noen viktige lover og regler først.

EKSOTISK KONTOR: Det er nok ikke bare reiseskribentene som vil ta med seg kontoret ut i den store verden når grensene åpnes for fullt. Er du én av dem som kunne tenke deg mer utenlandskontor, for eksempel fordi kjæresten din har blitt utsendt av sin arbeidsgiver og du blir med på «reiselasset», bør du lese saken nedenfor aller først. Foto: Shutterstock/NTB.
EKSOTISK KONTOR: Det er nok ikke bare reiseskribentene som vil ta med seg kontoret ut i den store verden når grensene åpnes for fullt. Er du én av dem som kunne tenke deg mer utenlandskontor, for eksempel fordi kjæresten din har blitt utsendt av sin arbeidsgiver og du blir med på «reiselasset», bør du lese saken nedenfor aller først. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett av årets nyord er «hybridkontor». Dette er rett og slett en ordning der ansatte kan veksle mellom å jobbe hjemmefra og være på kontoret med kollegaene sine - innenfor gitte rammer.

Pandemien har nemlig vist mange bedrifter at de ansatte er pliktoppfyllende og gjør oppgavene sine selv om de ikke er fysisk på kontoret. Derfor vil nok en del arbeidsplasser åpne for at de ansatte til dels kan fortsette med hjemmekontor også etter at samfunnet er helt gjenåpnet.

Blir det neste utenlandskontor?

Men det er ikke bare kontorlandskapet mange arbeidstakere venter på at skal gjenåpnes for fullt. Det har jo i tillegg vært en god del mindre utenlandsreiser den siste tida.

«Når vi nå omsider skal tilbake til normalen, ivrer nordmenn etter å reise utenlands. Vi har flere uker med utenlandsopphold å ta igjen, og synes nok det er vel fortjent etter all dugnaden det siste halvannet året», står det i et blogginnlegg fra Simployer.

Med hybridkontor på alles lepper, og over ett års erfaring med digital arbeidshverdag, tenker nok mange at hvis de kan jobbe hjemmefra eller fra hytta, kan de vel like gjerne ha hjemmekontor i Spania, eller endelig få oppleve å bo i Australia en periode, står det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer