Nav og utenlandsopphold

Utenlandsreisene ga Nav-krav på 600.000 kroner

Å reise til utlandet når du mottar penger fra Nav kan føre til at de krever pengene tilbake.

TILBAKEBETALING: Mannen som mottok AAP fulgte ikke reglene om utenlandsreiser, og må dermed betale mange hundre tusen kroner tilbake til Nav. Foto: Berit B. Njarga
TILBAKEBETALING: Mannen som mottok AAP fulgte ikke reglene om utenlandsreiser, og må dermed betale mange hundre tusen kroner tilbake til Nav. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år avdekker Nav en rekke feilutbetalinger, og i 2017 ble det gjort feilutbetalinger på over 864 millioner kroner, hvor hver person som hadde fått feilutbetalinger måtte i snitt betale 31.200 kroner tilbake til Nav.

Noen ganger er det derimot snakk om langt større beløp enn dette:

Trygderetten behandlet i januar i år en sak der de slår fast at en mann feilaktig har mottatt arbeidsavklaringspenger (AAP).

Nå må han betale tilbake hele 596.691 kroner.

Meldte ikke ifra om utenlandsreiser

Vedtaket i Trygderetten gjelder en mann som over lengre perioder har mottatt arbeidsavklaringspenger, men som i flere av periodene skal ha oppholdt seg i utlandet.

I utgangspunktet skal man ifølge Trygderettens vedtak, oppholde seg i Norge for å ha rett til AAP, selv om man kan få utbetalt AAP i en begrenset periode under opphold i utlandet.

Skal man beholde AAP-utbetalingene mens man er i utlandet, må man søke Nav om dette på forhånd - noe mannen dette gjelder ikke hadde gjort.

Hvis man vil reise til utlandet må man søke om å beholde AAP i utlandet før man reiser, noe man kan få innvilget i inntil fire uker per kalenderår, ifølge Nav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer