Leie ut bolig

Utleier, er du forsikret?

Bolig- og innboforsikringen du har dekker vanligvis ikke skader og lignende utført av leietaker.

RABBEL PÅ VEGG: Det kan virke umulig å få bort, kanskje har du prøvd alt? Men det er faktisk mulig å fjerne penn-og tusjstreker på en matt-malt vegg. Se hvordan vi gjorde det lenger nede i denne saken. Video: Christian Wehus. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Dersom du skal leie ut bolig, enten over kort eller lang tid, bør du absolutt sjekke om du er forsikret for utleie.

Hvis ikke vil du sitte igjen med hele regninga om leietaker skader boligen, ikke betaler leie til avtalt tid, eller rett og slett må kastes ut - for ja, utkastelse koster også.

Utleieforsikring er først og fremst rettet mot de som driver med tradisjonell utleie av bolighus, leilighet eller hybel, men den kan også brukes ved kortidsutleie. Skriftlig husleiekontrakt og ferske bilder av utleieboligen anbefales for øvrig før leieforholdet starter.

Depositumet dekker ofte ikke hele tapet av et misligholdt leieforhold. Summen av ubetalt husleie, skader på boligen og/eller kostnader til utkastelse kan fort koste hundretusener, skriver Husleie.no. Utleieforsikring gir derfor (innenfor vilkårene) dekning for tap utover det som dekkes av depositumet.

Airbnb-paret fra helvete

I fjor sommer skrev Nettavisen om Petter Nøtnes og Tina Melhus som skulle leie ut toppleiligheten sin i Oslo mens de var på tur til Sørlandet. Men, kun noen få timer etter at de hadde overlatt leiligheten til paret som skulle leie den via Airbnb, tikket det inn naboklager på e-post og SMS:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer