Utfordring med bolig og utleiedel

Utleiesmell ved boligkjøp

Det er noen ting du bør undersøke før du får utleiedel og eventuelt leietaker med på kjøpet.

UTLEIE: Det er masse penger i å leie ut en leilighet i egen bolig, men det er en billig forsikring i å forvalte leieforholdet riktig, ifølge Husleie.no. Les mer om hvordan du går fram hvis du kjøper en bolig med uteleideel og leietaker inkludert. Foto: Linn Merete Rognø
UTLEIE: Det er masse penger i å leie ut en leilighet i egen bolig, men det er en billig forsikring i å forvalte leieforholdet riktig, ifølge Husleie.no. Les mer om hvordan du går fram hvis du kjøper en bolig med uteleideel og leietaker inkludert. Foto: Linn Merete Rognø Vis mer
Publisert

- Det er en god del penger i å leie ut en hybel i egen bolig. Leier du, for eksempel, ut en sokkelleilighet i huset ditt for 8000 kroner i måneden, blir det 96 000 kroner årlig, og det dekker faktisk rentene til et lån på fem millioner kroner, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no til Dinside.

- Hvis du leier ut en leilighet for 10 000 kroner per måned, kan du for eksempel oppgradere eller bygge på boligen din for seks millioner kroner - og da er det leietakeren som finansierer oppgraderingene, fortsetter han.

Pass på

Disse eksemplene kan nok få en bolig med utleiedel som ligger ute for salg til å virke ekstra attraktiv for mange.

Det er imidlertid noen ting du bør sjekke rundt utleiedelen og leiekontakten, til den som leier der, før du kaster deg inn i budrunden med innstillingen om at kun seier er godt nok.

Er utleiedelen godkjent?

Utleier risikerer å få store bøter, og i verste fall er det fare for liv og helse, hvis utleieboligen ikke er godkjent.

Utleieboliger har krav om brannrømmingsveier, takhøyde, dagslys, ventilasjon og mye annet. Boligen må, med andre ord, tilfredsstille lovkravene og være godkjent for varig beboelse, ifølge Forbrukerrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer