Utleverer lister over tidligere studenter

- Vi leter etter misfornøyde arbeidstakere, sier rekrutteringsansvarlig.

Anser du ditt studiested som hemmelig informasjon? Innsynsbegjæring tvinger høgskoler og universiteter til å samarbeide om studentlister. Foto: Per Ervland
Anser du ditt studiested som hemmelig informasjon? Innsynsbegjæring tvinger høgskoler og universiteter til å samarbeide om studentlister. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et norsk rekrutteringsbyrå er i ferd med å skaffe bedre oversikt ved å få utlevert lister som inneholder anslagsvis 150.000 norske navn.

Universitetet i Bergen leverte ut 4.600 studenter, nærmere bestemt en liste som inneholder alle uteksaminerte studenter ved Det juridiske fakultet siden 1980. Denne listen ble gitt til Rekruttering AS. Foreløpig er over 4.600 navn utlevert, men selskapet vil ha mange flere, ifølge nettavisen På Høyden.

Ifølge samme avis ble en lignende innsynsbegjæring sendt til NTNU i fjor vår. NTNU skal først ha nektet å utlevere listene, men etter at Rekruttering AS klaget til Kunnskapsdepartementet og fikk medhold, utleverte NTNU lister med navn, adresser og telefonnumre til totalt 15.000 NTNU-studenter.

Se e-post fra Kunnskapsdepartementet nederst i artikkelen.

Både Datatilsynet, Forbrukerombudet og skolene selv har meninger om saken, men så langt er det lite som stopper denne formen for utlevering.

SE OGSÅ: Åpenhet kan avsløre deg - se selv

Slik går rekrutteringsselskapet frem

– Da jeg først fikk avslag om innsyn i datalistene hos NTNU og ba om å få listene, kontaktet jeg Justisdepartementet som anså datalister med usensitive opplysninger som navn, adresse, fag, eksamensdato mindre sensitive enn skattelister og lignende med langt flere personsensitive data, og mente at jeg hadde rett i mitt syn, forklarer daglig leder i Rekruttering AS Kjell Klynderud til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer