Boliglån

Utnytt rekordlav pengemarkedsrente

Nå bør du ringe banken du har boliglån i.

SLIK SØKER DU: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvordan du kan søke om boliglån. I saken under kan du lese om hvorfor det er lurt å prute på renta akkurat nå. Vis mer
Publisert

Helt siden nyttår har pengemarkedsrenta Nibor, altså renta på usikret utlån mellom banker, falt til 0,26 prosent.

I høst og på nyåret steg pengemarkedsrenta, og den var på sitt høyeste nivå i januar med 0,54 prosent. I dag, derimot, ligger Nibor på 0,26 prosent - det laveste nivået siden starten av september, skriver Dagens Næringsliv.

Dette kan være godt nytt for de med boliglån. Ifølge kredittanalysesjef Pål Ringholm i Sparebank 1 Markets er dette nemlig norgeshistoriens laveste nivå.

Kan senke boliglånsrenta di

Den lave pengemarkedsrenta kan brukes som forhandlingskort for å få lavere boliglånsrente.

Årsaken er at bankene finansierer store deler av et boliglån i det norske pengemarkedet, og der er Nibor referanserente og styrer således bankenes kostnader ved å låne ut penger - noe som videre er med på å avgjøre boliglånsrenta banken tilbyr deg.

Kredittanalysesjef Ringholm påpeker imidlertid at Nibor-nivået kan være et svakt argument for å forhandle ned boliglånsrenta, siden bankene ikke satte opp de flytende rentene i vinter da Nibor økte.

Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet framholder derfor at det viktigste du kan gjøre, er å kontakte banken du har boliglån i og vise til konkurrerende rentebetingelser fra andre banker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer