Svindelmetode

- Utnytter arbeidsledige

Forsikringsselskap advarer mot en form for svindel det florerer av om dagen - og det er de håpefulle jobbsøkerne som rammes.

SVINDELALARM: Det florerer av svindelforsøk om dagen, som du kan se i videoen. I saken under kan du lese om en svindelform jobbsøkere er ekstra utsatt for. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Denne svindelformen er utspekulert og skummel for de mange som søker ny jobb i disse dager, sier Tron Ingebrigtsen, ansvarlig for IT-sikkerhet i Frende Forsikring, og legger til:

- Svindlerne går direkte på håpefulle mennesker som enten søker drømmejobben, eller som har mistet jobben under pandemien.

«Kan du komme på intervju?»

Det er rett og slett snakk om en type svindel der svindlerne bryter seg inn på rekrutteringsnettsteder og samler opplysninger om deg og jobben du søker på.

Deretter får du en e-post, som gjerne ser slik ut:

- I et slikt tilfelle er det få desperate jobbsøkere som nøler med å klikke seg inn og oppgi påloggingsdetaljene sine, sier Tina Jerstad hos Tenerity, et selskap som hjelper personer som er rammet av ID-tyveri.

Nettstedet de har blitt ledet til ser jo identisk ut med det offisielle nettstedet til rekrutteringsselskapet, noe som viser hvor avanserte svindelmetodene har blitt nå.

Rett inn i nettbanken

Det den glade jobbsøkeren ikke vet, er at svindlerne sitter klare når du logger deg inn for å bekrefte intervjuet. Da ser de koden og passordet til BankID-en din, og bruker dette til å logge seg inn i nettbanken din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer