Utro kvinner kan skylde på genene

Mye av grunnen til kvinners utroskap sitter i genene, mener forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Genene påvirker utroskap og antall sexpartnere kvinner har, sier de engelske forskerne, men oppveksten og miljøet kan også spille en rolle.

De studerte 1600 par eneggede og flereggede tvillinger for å se hvilken effekt gener har på adferden.

- Vi fant ut at omtrent 40 prosent av det som påvirker antall sexpartnere og utroskap har med gener å gjøre, fortalte professor Tim Spector, som leder enheten hos tvillingsforskning ved St Thomas’ Hospital i London, på en pressekonferanse.

Men han understreker at miljø og oppvekst også påvirker hyppigheten av utroskap.

- Det faktum at indikatorer på psykologiske trekk, som antall sexpartnere og utroskap, ser ut til å ha noe med gener å gjøre, støtter evolusjonspsykologers teorier om opphavet til menneskelig adferd, sier han.

Forskerne spurte tvillingene om deres seksuelle adferd, det totale antall partnere og deres holdninger om utroskap. 22 prosent inrømmet at de hadde vært utro.

Genetiske faktorer så ikke ut til å påvirker kvinnenes holdninger om utroskap. Mange av kvinnene, selv de som innrømmet at de hadde vært utro, sa de syntes det var feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer