Talkmore-direktør om prisøkning etter fri EØS-roaming

– Utrolig beklagelig

Mens Talkmore skrur opp månedsprisen, beholder Chess- og OneCall-kunder den gamle prisen med fri roaming inkludert. 

FRI EØS-ROAMING: Snart er det ikke lov å ta ekstra betalt for bruk av mobilen i EØS-landene. Men operatørene har lov til å øke månedsprisene. Derfor setter Talkmore nå opp månedsprisen, samtidig som Chess og OneCall beholder gammel pris for gamle kunder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FRI EØS-ROAMING: Snart er det ikke lov å ta ekstra betalt for bruk av mobilen i EØS-landene. Men operatørene har lov til å øke månedsprisene. Derfor setter Talkmore nå opp månedsprisen, samtidig som Chess og OneCall beholder gammel pris for gamle kunder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Kan dere forklare kvifor mennesker som ikkje reiser i EU skal betale ekstra for noko dei ikkje bruker? » spør en Talkmore-kunde på Facebook-sidene deres.

Dette er bare én av mange tilbakemeldinger fra kunder som på arbeidernes internasjonale kampdag fikk en SMS fra Talkmore.

«Fra 1. juni kan du bruke ditt Fritt-abonnement i EU/EØS på samme måte som i Norge, som følge av ny EU-regulering» stod det i tekstmeldingen.

«Månedsprisen din justeres derfor med +30 kr.»

Talkmore mener de ikke hadde noe valg

- Det er selvfølgelig utrolig beklagelig å måtte gi en prisøkning, forteller Talkmore-direktør Camilla Amundsen til Dinside.

- Men det er fordi EU-reguleringen har blitt slik at vi ikke kan ta betalt for bruk i EU, samtidig som vi har høye varekostnader på dette. Vi skulle gjerne ikke ha gjort prisendringen, men hele markedet vil nå justeres på grunn av dette, fortsetter hun.

EU har bestemt at det fra sommeren av ikke er lov å ta ekstra betalt for bruk i EØS, og operatørene har to valg: Inkludere fri EØS-roaming i alle abonnementer, eller nekte kundene helt å bruke mobilen i disse landene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer