Utrolig frekke forsikringsselskaper

Vær på vakt når forsikringsselskapet ber deg om din helsehistorikk. DinSide kjenner til flere eksempler der selskapene ikke bare ber om opplysninger som det etter loven er ulovlig å spørre om, men de spør også om opplysninger som er fullstendig irrelevante.

Krever forsikringsselskapet opplysninger om helsen til familiemedlemmer. Da bør du inntil videre klage til forbrukerombudet eller velge et annet selskap.
Krever forsikringsselskapet opplysninger om helsen til familiemedlemmer. Da bør du inntil videre klage til forbrukerombudet eller velge et annet selskap. Vis mer
Publisert

Er du ikke våken når du fyller ut egenerklæring om helse, kan det få dramatiske økonomiske konsekvenser.

Riktignok er dagens lovverk noe diffust når det gjelder eksakte grenser for hva forsikringsselskapene kan kreve av helseopplysninger, men vi synes forsikringsselskapene har gått for langt når det beste rådet DinSide kan gi er at du kontakter advokat i forbindelse med utfylling av slike skjema.

Kjærlighetssorg = nervøs lidelse!

I én av sakene DinSide har kjennskap til ønsket en kvinne å tegne gjeldsforsikring i forbindelse med opptak av et boliglån. Ett av standardspørsmålene på norske forsikringsselskapers skjema for egenerklæring om helse er:

Har du hatt angst, depresjon eller annen nervøs lidelse?

Siden det også gikk frem av skjemaet at selskapet, i dette tilfellet David, forbeholdt seg retten til å kontakte hennes lege, svarte hun samvittighetsfullt at hun hadde vært sykemeldt fra jobben to uker i 1995 som følge av et samlivsbrudd.

Utrolig nok svarte selskapet henne med at hun kunne få tegne gjeldsforsikring med uføredekning, men uføredekningen ville falle bort dersom eventuell fremtidig uførhet skyldtes angst, depresjon eller nervøs lidelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.