- Utrolig kjedelig

Føler seg lurt av selger. 20 feil må utbedres.

Ellen Dyrhaug Moe, Beate Flaa og Caroline Løhren Schøyen vet ikke om de har råd til å utbedre russebilen. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Ellen Dyrhaug Moe, Beate Flaa og Caroline Løhren Schøyen vet ikke om de har råd til å utbedre russebilen. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er utrolig kjedelig, men vi var vel omtrent forberedt på at noe slikt skulle skje, sier Ellen Dyrhaug Moe (18), elev på Rælingen Videregående skole.

I begynnelsen av september kjøpte Ellen, Tuva, Therese, Silje, Kamilla, Caroline og Beate russebil av en privatperson i Skien. Jentene hadde bestemt seg for å kjøpe bil i god tid før russetiden for å ha mulighet til å utbedre bilen, male og style den slik som planlagt.

Åtte skuffede jenter eier nå en svart Ford Econline, som er like gammel som dem selv, altså en 90-modell. Den har 20 feil, som ifølge Norges Autumobilforbund (NAF) "bør utbedres", og 3 feil som ifølge NAF "ikke trenger omgående utbedring, men må holdes under oppsyn." Bilen kostet 26.000 kroner.

"Alt" er feil

Testresultatene fra NAF viser blant annet oljelekkasje, løs innmat i katalysator, en CO-verdi som skulle vært 0,5 prosent, men som i stedet ligger på 9,13 prosent, bremsebelegg på et hjul som er slitt og må byttes, varmeapparat og AC som ikke virker, det må utføres hjulstillingskontroll og frontruten er sprukket. I tilegg er det noe galt med hjullageret, rattakslingen er slitt, det finnes ikke noe understellsnummer, og det er en del flere feil i på toppen av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer