- Utrolig skummelt

Leder i Eiendomsmeglerforbundet varsler at prisfallet fremover kan bli dramatisk.

Leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer, sier prisfallet på boliger kan bli dramatisk, dersom bankene ikke løsner på pengesekken. Foto: NEF / Per Ervland
Leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer, sier prisfallet på boliger kan bli dramatisk, dersom bankene ikke løsner på pengesekken. Foto: NEF / Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jubelen sto ikke i taket da eiendomsbransjen i dag la frem boligprisstatistikken for oktober. Tallene viser at den siste måneden har prisen sunket hele 4,2 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner falt prisene 2,9 prosent.

Nå må til og med de mest optimistiske boligmeglerne innrømme at nedturen er verre en forventet.

Boligprisene der du bor

- Opp til bankene

Leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer, gikk fort ut å brukte ord som "dramatisk" for å karakterisere sitasjonen i boligmarkedet. Han sier konsekvensene kan bli dramatiske, dersom ikke bankene ikke gjør det lettere for folk å kjøpe bolig.

- Bankene har snøret igjen pengesekken, og det gjør at mange som kunne og ville ha kjøpt bolig, ikke får lov. Det synes jeg er utrolig skummelt, sier Dreyer, og nesten krever at bankene legger om kursen.

- Vi må ha en forandring, det må bankene også skjønne!

- Konsekvensene blir at vi fortsetter å få et dramatisk boligprisfall. Det vil sette enda flere mennesker i Norge i en gjeldssituasjon, som det vil bli vanskelig å komme seg ut av. Og det er klart det vil ha en negativ effekt for norsk økonomi, sier Dreyer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer