Utroskap lønner seg

Tror du at det å være trofast kunde i banken gir deg bedre rentebetingelser? Ting tyder på at det tilhører fortida. I dag er det utroskap som teller. Konkurransen om deg som bankkunde er så hard at det lønner seg å være ny kunde.

Publisert

Du får brev fra banken om at innskuddsrenta på sparepengene settes opp. En hyggelig melding, ikke sant? Men når du leser litt nøyere, ser du at endringen trer i kraft med én gang kun for nye kunder. Slitere som deg må pent vente i flere uker. Dette tjener bankene mye penger på - og disse pengene skulle du og alle andre "eksisterende kunder" ha hatt.

Diskriminering

DinSide har undersøkt denne praksisen tidligere. Generelt kom vi fram til at eksisterende kunder må vente om lag tre uker lengre enn nye kunder når renta på innskudd settes opp. Når innskuddsrenta settes ned, er forskjellsbehandlingen mindre.

Bankene er ikke like sleipe når det gjelder endring av utlånsrentene. Forskjellene mellom eksisterende og nye kunder er liten, men det tar sin tid. Når rentene stiger, er det en fordel at bankene bruker flere uker å høyne renta. Se tabeller over hvilke banker som er verstingene når det gjelder 3445">endring av innskuddsrenta og 3446">endring av utlånsrenta.

Gjør banken sjalu

Som ny kunde har du med andre ord alle kort på hånda. Blant annet kan du prute på rentesatsen før du blir kunde. Som vi har 4703">omtalt tidligere betaler stort sett bare de beskjedne og unnselige bankkundene rentesatsene i prislistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer