Utroskap øker

Stadig flere gjør det, men hvorfor?

Publisert
Sist oppdatert

Det er det verste kjæresten din kan gjøre mot deg. Likevel velger han eller hun å være utro bak din rygg.

Selv om syndene kan overdrives i utallige nettundersøkelser av mer eller mindre vitenskapelig art, viser en ny amerikansk studie at affærer og dobbeltspill har vokst de siste 15 årene. Spesielt blant menn over 60 år og blant kvinner i alle aldre. Studien som er gjennomført ved University of Washington bruker tall fra General Social Survey som viser amerikanernes sosiale adferd fra 1972 og frem til i dag. Det skriver fpn.dk.

Ser vi på utroskap som helhet er det skjedd store endringer siden 1972. Utviklingen kjønnene imellom og innenfor bestemte aldersgrupper viser til gjengjeld noen signifikante endringer i folks adferd, sier professor og forskningsleder David C . Atkins.

Les også: Derfor avslører han deg

Mer åpenhet

Studien viser at nesten hver tredje mann over 60 år sier at han har hatt sex utenfor ekteskapet, mot kun hver femte i 1991. Blant jevnaldrende kvinner er det nå hver sjette som innrømmer at hun har hatt et sidesprang mot kun hver 20. i 1991.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.