Utsett arveoppgjøret om du kan

Med endringene i statsbudsjettet sparer du mye penger.

Nye arveavgiftsregler gjør det gunstig å vente til 2009. Foto: Colourbox.com
Nye arveavgiftsregler gjør det gunstig å vente til 2009. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra neste år vil fribeløpet for arv fra foreldre og besteforeldre øke fra 250.000 kroner 470.000 hvis statsbudsjettet godkjennes. Derfor bør man tenke seg godt om før man deler ut gaver over fribeløpene akkurat nå.

Tidligere i høst skrev vi om de varslede endringene. Forslaget var da å øke fribeløpet til minst 400.000 kroner. Men med de nye satsene som ble offentliggjort i går, er det enda mer penger å spare for de fleste av oss. I dag er fribeløpet 250.000 kroner for både barn/foreldre og for andre arvinger.

Se regneeksempel lenger ned i saken.

Nye arveregler styrker samboere

De fleste arveoppgjør skjer i forbindelse med dødsfall i familien, men det er også mange som overfører arv til barn og barnebarn mens de fremdeles lever. Førstnevnte tilfelle rår du selvsagt ikke over, men merk at du ikke får tilbakebetalt arveavgiften hvis det skulle vise seg at en avgiftspliktig gave i 2008 skulle vært avgiftsfri i 2009. Hvis det er mulig, vil det lønne seg å vente med å overføre arven.

Lar du pengene stå på bok, bør du sørge for å ha best mulig rente. Her finner du listen over dagens innskuddsrenter

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer