Utsetter du denne regningen koster det skjorta

Mange nordmenn får i disse dager bompengeregninger fra ferieturen, inkludert rushtidsavgiften fra nabolandet.

DYRERE I RUSHEN: Rushtidavgiften må betales, nå også i Sverige Foto: SCANPIX
DYRERE I RUSHEN: Rushtidavgiften må betales, nå også i Sverige Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at en får gebyrer og purringer om regningen ikke betales, men det er sjelden at 22 kroner kan bli til 500 kroner ved første purring. Men det kan fort bli tilfellet om du ikke betaler Sveriges rushtidsavgift i tide.

Høyt purringskrav

Juridisk rådgiver Lina-Maria Linge i Forbruker Europa, forteller at de får mange henvendelser der bileiere har fått hakeslepp av gebyret som følger når de ikke har rukket å betale avgiften i tide.

- Vi får jevnlig henvendelser hvor folk ikke har rukket å betale, eller rett og slett ikke har skjønt hva avgiften gjelder, som får skyhøye purringskrav.

Les også: Elbilisten kastet ut av kollektivfeltetSiden 2013 har det vært flere rushtidssoner i Stockholm og Gøteborg, og fra 2015 har også utenlandsregistrerte biler fått denne avgiften. - De fleste henvendelsene vi får gjelder de som ikke helt har forstått hva det gjelder, og har unnlatt å betale. Da følger et gebyr på 500 kroner - eller mer, om en har oversett dette også.

Slipper ikke unna

Om du først har unnlatt å betale første regning, er det lite du kan gjøre for å slippe gebyret på 500 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer