Palmeolje

Utskjelt ingrediens tilbake i butikkene

Palmeolje er tilbake i flere matvarer. Russland får skylden.

ENDRER INGREDIENSER: Flere produkter har fått endret innhold etter mangel på solsikkeolje. Foto: Elisabeth Dalseg
ENDRER INGREDIENSER: Flere produkter har fått endret innhold etter mangel på solsikkeolje. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krigen i Ukraina har ført til mangel på solsikkeolje. Russland og Ukraina står for hele 58 prosent av produksjonen. Dette har ført til at flere produsenter har tatt tilbake palmeoljen i produktene sine.

Populære produkter som potetgull fra Kims, Polly peanøttsmør, og flere kjeksprodukter har nå endret ingrediensene på grunn av mangelen på solsikkeolje. I noen av produktene er solsikkeolje blitt erstattet med alternative oljer, mens andre produkter har produsentene blitt nødt til å bruke palmeolje i.

Unntakstilstand

Siden 2014 har Rema 1000 kunne garantere kundene at produktene i deres produkthyller er frie for palmeolje. I april åpnet Rema 1000 opp for å selge produkter med palmeolje igjen. Med krig i Ukraina og mangel på solsikkeolje, har butikkjeden nå sett seg nødt til å benytte palmeolje igjen. Det er de ikke alene om.

- På bakgrunn av krigen i Ukraina og råvaremangelen i verden blir det stadig vanskeligere å få tak i solsikkeolje. Som varslet til kundene våre har vi derfor et behov for å ta i bruk palmeolje i noen få produkter der det ikke finnes andre løsninger. Dette er rett og slett for å unngå tomme hyller hos Rema 1000, sier Emilie Våge, Leder for samfunnsansvar og bærekraft hos Rema 1000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer