Utsettelse fra Lånekassen

Utvider betalingsutsettelse

Nordmenn har fått ekstra muligheter til å utsette betaling av studielånet som følge av coronapandemien. Lånekassen viderefører nå ordningen til juni.

LÅN HOS LÅNEKASSEN? Ordningen med betalingsutsettelse utvides ut juni 2021. Men husk: Rentene løper fortsatt. Foto: NTB scanpix
LÅN HOS LÅNEKASSEN? Ordningen med betalingsutsettelse utvides ut juni 2021. Men husk: Rentene løper fortsatt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som betaler på studielånet sitt har i utgangspunktet rett til å utsette regningen sin 36 måneder.

Dette tilsvarer altså tre år, og det er ingen bestemte vilkår du må oppfylle for å utsette betalingen.

I forbindelse med coronapandemien er det gjort et særskilt unntak som lar lånekassekunder utsette betalingen uten å bruke av denne kvoten på 36 måneder.

Opprinnelig var dette en ordning som gikk fra mars til desember 2020.

Nå har Stortinget bestemt at denne ordningen skal videreføres ut juni i år.

- Rentene løper fremdeles

Kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, Anette Bjerke, understreker at det er viktig å huske at nedbetalingstida blir lengre - og at rentene fremdeles løper:

– Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at den totale nedbetalingstida blir lengre og at det påløper renter selv om du får utsatt betalingen, sier Bjerke.

Mange søkte om utsettelse

Ifølge Lånekassen var det mange som søkte om betalingsutsettelse i 2020.

– Vi ser at mange kunder har benyttet muligheten til å utsette nedbetalingen av studiegjelden sin i coronaperioden, sier Bjerke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer