Utvidet bruk av egenmelding

Du kan være hjemme i åtte dager uten sykemelding.

Regjeringen vil at du skal slippe å løpe til legen dersom du har fått svineinfluensa. Foto: Colourbox.com
Regjeringen vil at du skal slippe å løpe til legen dersom du har fått svineinfluensa. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen og partene i arbeidslivet oppfordrer alle virksomheter som ikke har inngått IA-avtale, til å utvide egenmeldingsretten fra tre til åtte dager hvis fraværet skyldes svineinfluensa.

- Dette vil være et viktig tiltak for å lette håndteringen av pandemien, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding fra regjeringen.

Tiltaket er ment å være midlertidig, og det vil opphøre når helsemyndighetene konstaterer at det ikke lenger er behov for det.

Bedriften må informere

Regjeringen og arbeidsliveets parter understreker at det er den enkelte arbeidsgiver som må informere sine arbeidstakere om at det er gitt adgang til utvidet egenmelding i bedriften, og det er til sin arbeidsgiver arbeidstaker må henvende seg dersom vedkommende er i tvil.

Jobber du allerede på en arbeidsplass som har inngått avtale om et inkluderende arbeidsliv (IA-virksomhet), kan du i dag ha sammenhengende 8 dagers egenmeldt fravær, men for andre virksomheter gir folketrygdloven arbeidstakerne bare mulighet til å benytte egenmelding i inntil tre dager av gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer