Uverdig med barneforsikring

Barneombudet mener samfunnet bør ta det økonomiske ansvaret.

Reidar Hjermann synes staten bør ta den økonomiske byrden. Foto: Barneombudet
Reidar Hjermann synes staten bør ta den økonomiske byrden. Foto: Barneombudet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barneombud Reidar Hjermann mener det er samfunnets ansvar å gi barn et verdig liv etter ulykker, og synes det er uverdig at ett av fire norske barn har egen forsikring.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt uttalte til NRK i helgen at forsikringsbransjen feilinformerer kundene når de ikke opplyser om at Overformynderiet i stor grad bestemmer over pengene som blir utbetalt på private barneforsikringer.

Les mer: Huitfeldt vil rydde opp

Kanalen viste flere reportasjer hvor foreldre ble nektet nødvendige investeringer fordi Overformynderiet satte foten ned. Nå mener barneombud Reidar Hjermann at private barneforsikringer burde være unødvendig.

- Det er samfunnet, og ikke foreldrene, som skal ta de tunge løftene. Hvis alternativet til privat forsikring for noen barn er å havne på gamlehjem, så er det samfunnet som svikter sitt ansvar overfor barna, sier Barneombudet til NRK.

KOMMENTAR: Tre gode grunner til å droppe barneforsikringen

Han mener regjeringen bør sørge for at alle barn har den nødvendige sikkerheten gjennom folketrygden. Forsikringsbransjen er også enig i at de statlige forsikringsordningene ikke er gode nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer