Vær agressiv ved rentefallet!

En ny rentenedsettelse fra Norges Bank må være like om hjørnet, men om du tillater banken din å somle, nyter DU ikke godt av den før i mai.

Publisert

DinSide økonomi bragte nylig en oversikt over hvor lang tid det tok bankene å sette ned renten for sine personkunder etter forrige rentenedsettelse i Norges Bank.

Bildet var nedslående. Mens nye kunder fikk nyte godt av rentenedsettelsen etter to-tre dager, måtte gamle kunder i verste fall vente 43 dager før de nøt godt av rentefallet. Verste fall var Vår Bank og forsikring.

Nytt fall denne uken?

En lang, kald vår, kutt i oljeproduksjonen og en svak euro har gitt den norske kronen ny fart. Når én euro koster 8,35 kroner, vil kronen være omtrent like sterk som den var sommeren 1998. Søndag kveld ligger forholdet euro/kroner på 8,4425 i de valuatamarkedene som rapporteres av CNN Finance. Euroen skal bare falle 1,1 prosent til, så er vi der.

Det er derfor høyst sannsynlig at Norges Bank setter ned rentene bankene kan låne og spare til i sentralbanken med et nytt halvt prosentpoeng med det aller første.

Noen observatører mener banken vil vente til 12. april, som en premie for et snilt lønnsoppgjør, men vi tror ikke det er nødvendig. Nye kutt kan uansett komme i april og mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer